Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  ČESTITKA OB SVETOVNEM DNEVU MEDICINSKIH SESTER: Neustavljiva moč sočutja 12.5.2021

"Celo noč sem imel možnost opazovati njihovo delo. Kaos, ki ga običajen človek skoraj ne more normalno obvladovati. Sestre so ga," je v pismu zahvale zapisal naš pacient Stane Mesec. Nikoli enolične in nikoli predvidljive dneve in noči je zadnje leto dodatno popestrilo. Ob uspešni hoji tik ob robu prepada so se potrdile besede Florence Nightingale, ki je uspešnost svojega dela pripisala temu, da ni nikoli iskala ali priznavala izgovorov. Trud in sočutje sta premagala na prvi pogled nepredstavljive prepreke.

Podobno so povedali naši sodelavci Nika Klavora (dipl. m. s., KOAIT, Kirurška klinika), Tatjana Ozimek Saje (s. m.s., KO za kardiologijo, Interna klinika) in David Drčar (dipl. z. n., Reševalna postaja Ljubljana), ki smo jih vprašali, kako doživljajo svoj poklic in kaj je tisto, ki jih izpopolnjuje na delovnem mestu.

"Epidmija je potrdila pomembno vlogo medicinskih sester pri skrbi za zdravje človeka skozi celotno življenje. Ob številnih negativnih vplivih so se pokazale tudi številne rešitve in priložnosti. Zato se bomo v letu 2021 posvetili spremembam in inovacijam v zdravstveni negi ter njihovemu vplivu na oblikovanje prihodnosti zdravstvene nege," je zapisala predsednica Mednarodnega sveta medicinskih sester Annette Kennedy, ki pričakuje, da bomo znali iz svetovne krize izluščiti tudi dobre prakse. Slogan letošnjega dneva je: "Glas medicinskih sester: vizija za prihodnost zdravstva."

Enako verjamemo v osrednji slovenski bolnišnici. Nepredvidljivi urniki in nova delovišča so ustvarili tudi nepričakovana prijateljstva in ponudili možnost za prevzem dobrih praks. Hkrati pa nam je uspešnost dela naše bolnišnice in celotnega zdravstva dala mandat za odločen nastop pri zagotavljanju boljših pogojev dela za vse - predvsem pa za največji del našega kolektiva - medicinske sestre in zdravstvene tehnike.

Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester iskreno čestitamo vsem sodelavkam in sodelavcem.

S ponosom se pridružujemo priznanju, ki so ga od krovne organizacije Zbornice zveze v obliki zlatega znaka prejele naše sodelavke Vida Bračko, Jolanda Munih in Vesna Svilenkovič.

Vodstvo UKC Ljubljana