Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  Na muzejski razstavi ob 30. obletnici države predstavljeno tudi delo in dosežki osrednje bolnišnice 9.6.2021

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije so pripravili razstavo z naslovom Republika Slovenija 30 let, s katero bodo predstavili obdobje od osamosvojitve do danes. Gre za prikaz sprememb z različnih področij, od politike do šolstva, zdravstva in gospodarstva.

20210608_191219.jpgRazstava temelji na prikazu mnogoterih sprememb na področjih politike, vstopanja v mednarodne integracije, lokalne samouprave, gospodarstva, zdravstva, sociale, šolstva, vsakdanjega življenja, okolja, mobilnosti, komunikacij in drugih.

“Izpostavljamo številne dosežke v tem obdobju, od Nobelovih nagrajencev do svetovno priznanih zdravnikov, literatov, umetnikov, filozofov, kuharskih mojstrov in navsezadnje športnikov," je povedala kustosinja Irena Ribič. Razstavni prikaz tridesetletnega obstoja RS temelji na predmetih, fotografijah, besedilih in statističnih podatkih.

V UKC Ljubljana smo se vključili v razstavo s prispevkom predmetov iz časa epidemije ter uniform UKC Ljublana vseh profilov, ki so postali del muzejske zbirke. Po izbiri kustosov so bili izbrani tudi dosežki v medicini, med njimi tudi delo prof. dr. Uroša Ahčana.