Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  V UKCL še naprej nemotena oskrba otrok s prirojenimi srčnimi napakami 25.5.2023

Ljubljana, 24. maj 2023 - Potem ko je otroški srčni kirurg dr. Miha Weiss podal odpoved, je vodstvo UKCL medijem predstavilo dejansko stanje programa zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami.

Vodstvo UKCL obžaluje odločitev dr. Weissa, saj je UKCL vlagal vse napore v njegov strokovni razvoj in prilagajal organizacijo otroške kirurgije njegovim željam.

"Sem užaloščen, kajti imel sem občutek, da smo stkali konstruktivno držo, da smo se podpirali v teh ambicijah, da bomo center naredili maksimalno dober, kolikor se le da," je ob tem povedal generalni direktor doc. dr. Marko Jug.

Na osnovi pogovorov z dr. Weissom sta strokovni direktor UKCL doc. dr. Gregor Norčič in strokovni direktor Pediatrične klinike doc. dr. Marko Pokorn v zadnjih mesecih sprejela več ukrepov (sistemizacija delovnih mest, poslovnik o vodenju in odgovornostih sodelujočih v programu oz. Centra za zdravljenje otrok s prirojenimi srčnimi napakami …) – vse v smeri, kot sta to predlagala dr. Weiss in njegov občasni zunanji sodelavec, češki otroški srčni kirurg dr. Roman Gebauer, a nekateri zahtevajo svoj čas konkretizacije. Tudi dr. Weiss je bil zaprošen za konkretizacijo organizacije programa.

V UKCL želimo poudariti, da se je program celotne otroške kirurgije ves čas organizacijsko podrejal otroški srčni kirurgiji, kljub temu, da slednja glede obsega operacij predstavlja le 10 odstotkov celotnega programa otroške kirurgije (110-130 operacij od skupno 1100 operacij na letni ravni). 

Hkrati zagotavljamo, da bo program zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami tekel dobro tudi naprej, tako kot je tekel v času zadnje daljše, več tedenske odsotnosti dr. Weissa. Program ima odlične rezultate in vsi otroci, ki bodo potrebovali zdravstveno oskrbo, je bodo še naprej deležni pri nas.

V UKCL še naprej ostaja zaposlen kompetenten srčni kirurg za otroke Igor Šehić. Ima tudi kompetentni ekipi otroških kardiologov kot intenzivistov, ki se kadrovsko krepita. O sodelovanju se dogovarjamo tudi z dr. Janezom Vodiškarjem, ki trenutno deluje v tujini.

Enota za odnose z javnostmi