Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  Na urgenci imamo gnečo zato, ker smo dobri 26.5.2023

Pred 27. majem, svetovnim dnevom urgentne medicine, smo v UKCL posneli kratki film, v katerem lahko spoznate nekatere izmed ljudi, ki skrbijo, da delo poteka vse dni v letu 24 ur na dan in da se nikoli ne prekinejo dejavnosti, potrebne za delovanje urgence. 

Kljub mnogim izzivom, ki jih pred zdravnike, medicinske sestre, reševalce in druge sodelavce postavlja delovni vsakdan, so vsi brez izjeme povedali, da bi se gotovo še enkrat odločili za ta poklic, saj je delo dinamično, zanimivo in se v svojem kolektivu dobro počutijo.

Film si oglejte s klikom na fotografijo:

urgentna_medicina.png

Namen svetovnega dneva urgentne medicine je opozoriti prebivalce in odločevalce, da razmišljajo in govorijo o urgentni medicini in urgentni medicinski oskrbi. Za slogan letošnjega dneva so pri Svetovni zdravstveni organizaciji izbrali: »Vaša varnost, naša prioriteta«.

Hkrati velja poziv, da v primeru obiska urgence ostanimo mirni in potrpežljivi, tako na terenu kot v čakalnici. Kakovostna in varna zdravstvena oskrba bolnikov je namreč možna le v varnem, prijaznem in spoštljivem okolju.

Na izjavi za medije ob tej priložnosti je Internistične prve pomoči Hugon Možina čestital vsem sodelavkam in sodelavcem za požrtvovalno delo in dodal: "Na urgenci imamo gnečo zato, ker smo dobri, ker nikogar ne zavrnemo, zato bi bilo prav, da je tudi odnos tistih, ki čakajo na obravnavo, boljši, bolj strpen."

Tudi Metka Martinjak, srednja medicinska sestra v Urgentnem kirurškem bloku, opozarja, da je gneča na urgenci še večja kot v času pred covid-19, zato prihaja do konfliktov in verbalnega ter celo fizičnega nasilja nad uslužbenci. »Kljub temu v službo prihajamo radi in večina nas tu dela zato, ker želimo pomagati, ne zaradi plače,« je povedala in dodala, da so si s sodelavci v oporo, še posebej v najzahtevnejših situacijah.

Robert Sabol z Reševalne postaje je svojce poškodovanih in obolelih pozval, naj reševalcev ne priganjajo pri opravljanju dela, saj na terenu šteje vsaka sekunda, glede na vse gostejši promet v Sloveniji pa voznikom sporočil, naj bodo na avtocestah vestni pri oblikovanju varnostnega pasu, in še enkrat ponovil: šteje vsaka sekunda.

Marko Zelinka, urgentni zdravnik Splošne nujne medicinske pomoči, je sklenil: "Kadar je gneča, smo v gneči vsi. Potrebno je razumeti eden drugega in smo strpni, se zavedamo, da ima vsak svoje težave, se poslušamo."

Enota za odnose z javnostmi