Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  Vabljeni k branju zbornika 100 let Ginekološke klinike v Ljubljani 1.6.2023

Ob 100-letnici ustanovitve Bolnice za ženske bolezni in porodništvo v Ljubljani so na Ginekološki kliniki v sklopu ostalih obeležitev častitljive obletnice s slavnostno akademijo na čelu pripravili strokovni simpozij, na katerem so prikazali zgodovinski razvoj zdravstvene skrbi za ženske in novorojence, kako je danes in kakšen je pogled v prihodnost ginekologije in porodništva. 

Vzporedno s praznovanjem okroglega jubileja je izšel tudi zbornik 100 let Ginekološke klinike v Ljubljani, ki ga lahko najdete na tej povezavi.

Kot je v uvodu zapisal strokovni direktor klinike prof. dr. Borut Kobal, dr. med., avtorji prispevkov v monografiji obujajo spomin na pomembne mejnike, se spominjajo pionirjev in nosilcev razvoja ter predstavljajo ljudi, ki na teh temeljih gradijo stroko naprej.

"Iz preteklosti smo se naučili, da vse izzive, naj si bodo strokovni, organizacijski, finančni ali človeški, lahko premagamo, če gradimo medsebojne odnose in spoštujemo doprinos vsakega zaposlenega na Ginekološki kliniki. Medtem ko se nostalgično oziram na častitljivo obletnico Klinike, v kateri sem sam preživel 40 let, z zaupanjem zrem v naslednjih 100 let delovanja Ginekološke klinike, saj verjamem, da so naslednje generacije sposobne prevzeti vse izzive. Vse najboljše, Ginekološka klinika," je sklenil.
 
Želimo vam prijetno branje.
 
Enota za odnose z javnostmi