Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  Soba pobega za boljšo varnost pacientov in zaposlenih 6.6.2023

V UKCL smo v ponedeljek, 5. junija 2023, organizirali dan varnosti, namenjen spodbujanju varnostne kulture v naši ustanovi.

varnost.jpg

Bolnišnica je kompleksno okolje, v katerem hitro lahko pride do odklonov in tveganj za varnost pacientov, zato je pomembno, da te pravočasno spoznamo, obravnavamo in na ta način preprečimo zaplete in slabe izide zdravljenja. 

Poleg zanimivih predavanj smo pripravili praktične delavnice, prvič tudi "sobo pobega" na temo varnosti pacientov in zaposlenih, kjer so udeleženci odkrivali skrite napake, varnostna tveganja v bolniški sobi in skušali pobegniti pred napakami in rešiti bolnika.

Reševali so uganke, odkrivali skrite namige, izvajali klinične postopke in iskali ključ za pobeg. Zmagala je skupina udeležencev, ki je odkrila največ napak in varnostnih tveganj in prva uspela “pobegniti” iz bolniške sobe.

Simulacijsko učenje, združeno z elementi igre in zabave, spodbuja timsko delo, sodelovanje in kreativnost. Z inovativnim pristopom učenja skozi igro želimo spodbuditi veščine reševanja problemov, klinične veščine, komunikacijo v timu in voditeljske veščine.