Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 

CEPLJENJE

 
  Sporočilo za medije po 3. redni seji SZ: UKCL kljub težavam s financiranjem ustvarja zdravje in ostaja središče znanj medicinske stroke 21.11.2023

Na 3. redni seji Sveta zavoda UKCL, ki je potekala 21. novembra 2023, je bilo v ospredju poročilo o poslovanju od januarja do septembra 2023 s podrobno analizo vplivov in že izvedenimi ukrepi za izboljšanje poslovanja. 

Svetniki so obravnavali stanje čakalnih vrst, izvajanje investicij ter letni načrt dela Službe za notranjo revizijo UKCL v letu 2024. Iz analize poslovanja izhaja, da obstoječi način obračunavanja zdravstvenih storitev ne omogoča uravnoteženega poslovanja terciarne ustanove, ki se sooča z visoko obremenitvijo zdravljenja urgentnih primerov, ki na največjih dveh klinikah (Interna in Kirurška) zasedejo okrog 38 % posteljnih kapacitet. Hkrati je UKCL kot terciarna ustanova z istimi zmogljivostmi odgovorna za izvajanje celotne transplantacijske dejavnosti ter oskrbo najtežjih terciarnih storitev v slovenskem prostoru. Poslovanje ustanove dodatno otežuje zaprtje 1/8 bolnišnice zaradi prenove. 

Z analizo poslovanja se je seznanil Strokovni svet UKCL, ki je podprl prizadevanja vodstva zavoda za sistemsko ureditev dolgoročnega uravnoteženega poslovanja ter ustvarjanja pogojev za nadaljnji razvoj zdravstvene stroke v Sloveniji.

Preberite več na spodnji povezavi:

Sporočilo za medije po 3. redni seji SZ: UKCL kljub težavam s financiranjem ustvarja zdravje in ostaja središče znanj medicinske stroke