Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

Obiski

 

Navodila in priporočila

 

Dodatne informacije

 

Za lažje bivanje

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 

Dodatne informacije

Posredovanje informacij

Na vsakem oddelku imajo na vidnem mestu, ponekod tudi v pisni obliki, objavljen uradni čas posredovanja informacij o zdravstvenem stanju in počutju pacienta. Informacije dajemo samo osebam, ki jih v Izjavi o posredovanju informacij drugim osebam navede pacient. Vprašanja, ki se nanašajo na bolezenska stanja, diagnostično obravnavo, zdravljenje in napovedi o izidu bolezni, so v pristojnosti zdravnika. Glede informacij o pacientovem počutju se lahko svojci obrnejo na medicinske sestre na oddelku. Informacije o porodu in rojstvu otroka dajejo svojcem otročnice same.

Starši spremljevalci

V UKC Ljubljana omogočamo doječim materam sprejem na oddelek skupaj z otrokom. Sprejem doječe mame je odvisen od prostorskih možnosti posamezne klinike ali oddelka. O tem se lahko dogovorite z zdravnikom v sprejemni ambulanti.

Eden od staršev ima pravico sobivanja v bolnišnici z bolnim otrokom do njegovega dopolnjenega šestega leta starosti. V primeru, da je potrebno usposabljanje enega od staršev za poznejšo rehabilitacijo otroka na domu, se o sprejemu starša spremljevalca za ves dan in noč dogovorite z lečečim zdravnikom. Za sprejem ni potrebna napotnica.

Po dopolnjenem šestem letu starosti obstaja možnost, da ste na oddelek sprejeti kot spremljevalec-samoplačnik. Sprejem je odvisen od prostorskih možnosti posamezne klinike ali oddelka. O tem se dogovorite z zdravnikom v sprejemni ambulanti. V tem primeru plačate stroške bivanja in prehrane v bolnišnici. Informacijo o višini in načinu plačila boste dobili ob sprejemu.

V primeru smrti

Bolnišnica je prostor, kjer se rodi življenje mnogih ljudi, mnogih pa tudi ugasne. V primeru smrti pacienta v naši bolnišnici imajo svojci možnost, da se od svojega bližnjega še zadnjič poslovijo. O svojih željah se lahko pogovorijo z medicinsko sestro na oddelku.

Ob nastopu in potrditvi smrti UKCL informira svojce v najkrajšem možnem času. Zdravnik obvesti svojce osebno v primeru, da so svojci prisotni ob nastopu smrti, v nasprotnem primeru zdravnik obvesti svojce po telefonu. Če to ni mogoče, UKCL pošlje telegram.

O smrti ne obveščamo ponoči med 22:00 in 6:00 zjutraj, razen v izjemnih primerih in kadar svojci izrazijo, da želijo obveščanje o smrti bližnjega tudi ponoči. V primeru, da je bil umrli pacient oskrbovanec socialnovarstvene ustanove, o smrti obvestimo ustanovo.

Preprečevanje in obvladovanje okužb    

Da vaših bližnjih in drugih bolnikov, ki se zdravijo v UKC Ljubljana, ne bi obremenili z dodatnimi okužbami, vas prosimo, da si skrbno preberete in upoštevate navodila v spodnjih dokumentih.