Twitter   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

Ordinacijski časi, čakalne dobe

 

Naročanje

 

Splošni podatki o naročanju

 

Opisi klinik

 

Navodila in priporočila

 

Pomoč in podpora

 

Vaše pravice in dolžnosti

 

Svet pacientov

 

Plačevanje zdravstvenih storitev

 

Samoplačniške storitve

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

NOVICE

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENEGA UČINKA ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

Splošni podatki o naročanju

Do zdravstvene oskrbe v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana lahko pridete na različne načine, ti pa so odvisni od vaših potreb (izbira splošnega zdravnika, specialistični pregled, hospitalizacija,...) oziroma od vaših želj pri naročanju (osebno, preko pošte,...).

Če iščete podatke o naročanju na določeni kliniki, se ti nahajajo na straneh klinik in oddelkov.

V UKCL me je napotil osebni zdravnik

Kadar vas k nam napoti osebni zdravnik, vam hkrati izda tudi napotnico. Da bi se lahko naročili na pregled, bomo želeli to napotnico pregledati, saj je datum vašega pregleda odvisen od stopnje nujnosti pregleda ali posega.

Da si na kliniki ali oddelku zagotovite pregled, se morate tam prej naročiti. Izjema so urgentni primeri in pacienti z napotnico, ki je označena s stopnjo nujnosti "nujno". V tem primeru boste najverjetneje pregledani takrat, ko nas obiščete.

Osebna dostava napotnice

Do datuma pregleda boste najhitreje prišli tako, da nas z napotnico obiščete osebno. Tako si hkrati lahko priskrbite tudi hitrejše prilagajanje datuma, če vam morda določeni datum ne ustreza. Če je vaša napotnica označena z nujno, se pri nas morate zglasite osebno, saj boste verjetno pregledani še isti dan. Lokacijo določene ordinacije vam lahko sporoči oseba na informacijah v glavni stavbi kliničnega centra, lahko pa jo najdete na naših spletnih straneh. Delovni čas ordinacij lahko prav tako preberete pri vsaki kliniki in oddelku posebej.

Pošiljanje napotnice po pošti

Včasih je lažje in manj zamudno napotnico poslati po pošti. Tak način naročanja je primeren, ko je oznaka za vrsto napotitve redno ali hitro, v primeru nujne napotitve pa vas prosimo, da se pri nas zglasite osebno, saj boste verjetno pregledani še isti dan.

Prosimo vas, da pošto zaradi varovanja vaših osebnih podatkov pošljete priporočeno, naslov klinike, kjer si želite zagotoviti pregled pa lahko najdete na tem mestu.

Ko bo osebje klinike prejelo vašo pošiljko in vam določilo datum pregleda, vam bo te podatke posredovalo po pošti. Odzivni čas se za posamezne klinike razlikuje glede na zasedenost osebja, okvirno pa na odgovor najpogosteje čakate teden ali dva.

V UKCL želim imeti osebnega zdravnika

Zdravstvena obravnava na primarni ravni je mogoča samo v dveh enotah, to sta Ginekološka klinika in Center za geriatrično medicino.