Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

Čakalne dobe, ordinacijski časi

 

Naročanje

 

Navodila in priporočila

 

Ambulantna obravnava

 

V bolnici

 

Otroci v bolnici

 

Pacienti s posebnimi potrebami

 

Za lažje bivanje

 

Otroci in starši

 

Pomoč in podpora

 

Vaše pravice in dolžnosti

 

Svet pacientov

 

Plačevanje zdravstvenih storitev

 

Samoplačniške storitve

 

Samoplačniško testiranje COVID 19

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 

CEPLJENJE

 

Navodila in priporočila

V spodnjem besedilu so predstavljena predvsem splošna navodila in priporočila. Navodila, ki so vezana bolj specifično glede na ambulantno ali hospitalno obravnavo, so predstavljena na podstraneh:

Preberite si tudi podatke o trgovinah, pošti, razvedrilu in dostopu do brezžičnega omrežja, ki so zbrani na tej strani. O dodatnih informacijah, ki jih boste morda potrebovali kot pacient ali obiskovalec UKC Ljubljana, si lahko preberete tudi v spodnji brošuri.

Zloženka - DOBRODOŠLI V UKC LJUBLJANA: Pomembne informacije ob sprejemu

Zloženka - VARNOST PACIENTA: Preprosti ukrepi za večjo varnost med bivanjem v bolnišnici

Varnost

Odprtost in dostopnost UKC Ljubljana sta povečala število obiskovalcev, med katerimi so žal tudi nezaželeni. Pri tem vas želimo opozoriti na možnost tatvin osebnih predmetov. Prosimo vas, da ne puščate vrednih predmetov (denarnice, prenosnega telefona ipd.) brez nadzora.

Higiena

Kot pacienti oz. obiskovalci si moramo prizadevati za obvladovanje in preprečevanje okužb. Priporočamo vam, da se o tem podrobneje podučite v spodnjih dokumentih.

Kajenje

Kajenje je po Zakonu o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov (Uradni list RS 57/96) v vseh javnih zdravstvenih zavodih prepovedano, tako tudi v vseh prostorih UKC Ljubljana.

Uporaba komunikacijskih naprav

Prosimo, da svoj prenosni telefon uporabljate diskretno in kratko. Dolgi, glasni pogovori so lahko zelo moteči in neobzirni do drugih pacientov. Upoštevajte znak prepovedi uporabe mobilnih telefonov, kjer ga opazite.

V enotah intenzivne nege in terapije ter v določenih diagnostično terapevtskih enotah je uporaba prenosnih telefonov dovoljena le izjemoma, saj telefoni motijo delovanje različnih elektronskih naprav.

Prisotnost študentov

UKC Ljubljana je tudi izobraževalna ustanova. V času bivanja pri nas se boste srečevali tudi s študenti, dijaki in s specializanti, ki morajo v času svojega izobraževanja opravljati tudi klinične oz. praktične vaje. Za to potrebujejo vaše soglasje, lahko tudi ustno. Tudi študentje in dijaki so dolžni varovati vaše osebne podatke.

Prihod v UKC Ljubljana in COVID19

 

Kako ravnati, ko prejmete datum za pregled v UKC Ljubljana?

Praviloma boste pred obiskom prejeli klic, da preverimo vaše zdravstveno stanje: če kašljate ali je kdo doma zbolel, vam bomo posredovali nov termin obiska. Na dogovorjeni termin vas pričakujemo največ 15 minut pred navedeno uro, pred tem vstop ne bo mogoč.
 
Ne pozabite: ves čas zadrževanja v UKC Ljubljana je obvezna uporaba maske!
 
Dovoljen je en spremljevalec, če je oseba, naročena na pregled, slabo pokretna. Pred vstopom vam bomo izmerili telesno temperaturo, izpolnili boste vprašalnik in si razkužili roke. Ob neizpolnjevanju pogojev bo lečeči zdravnik presodil, ali je pregled nujen.
 
Prijavite se na okencu ali na vrstomatu in v čakalnici ohranjajte razdaljo 1,5 metra. Ob vstopu v ambulanto upoštevajte navodila osebja in po pregledu takoj zapustite UKC Ljubljana.
 
Epidemijo bomo skupaj premagali le z vašo pomočjo. Hvala za pomoč!
 
(Prikrivanje zdravstvenega stanja je kaznivo po 177. členu kazenskega zakonika in se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.)

 

Posodobljeno: 30.11.2023