Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

Čakalne dobe, ordinacijski časi

 

Naročanje

 

Navodila in priporočila

 

Ambulantna obravnava

 

V bolnici

 

Otroci v bolnici

 

Pacienti s posebnimi potrebami

 

Za lažje bivanje

 

Otroci in starši

 

Pomoč in podpora

 

Vaše pravice in dolžnosti

 

Svet pacientov

 

Plačevanje zdravstvenih storitev

 

Samoplačniške storitve

 

Samoplačniško testiranje COVID 19

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 

Otroci v bolnicah UKC Ljubljana

Zaposleni v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana razumemo, da je obdobje, ko so naši otroci bolni in moramo njihovo zdravstveno oskrbo prepustiti strokovnjakom, vedno težko. Tako se bomo potrudili po naših najboljših močeh, da bo bivanje naših najmlajših in njihovih skrbnikov čim manj stresno. Nekaj koristnih informacij, ki bodo prav tako prispevale k vašem boljšem počutju med bivanjem v UKCL, si lahko preberete spodaj.

Splošni napotki in nasveti

Otrok naj ima vedno pri sebi svojo najljubšo igračo (»ninico«) in dudo, če jo uporablja.

Otrok naj v času zdravljenja brez dogovora z zdravnikom ali medicinsko sestro ne zapusti bolniškega oddelka niti sam niti s starši.

Otrok do 15. leta starosti ne odpuščamo iz bolnišnice brez spremstva staršev ali skrbnikov.

V Pediatrični kliniki je staršem omogočeno sobivanje. V bolnišnici Pediatrične klinike deluje Bolnišnična šola Ledina in vrtec.

Informiran pristanek za otroke

Za otroke do 15-tega leta starosti boste starši ali skrbniki podpisali privolitev za vse postopke in posege zdravstvene obravnave v našem zavodu.

Svojci

Doječa mama

V UKC Ljubljana omogočamo doječim materam sprejem na oddelek skupaj z otrokom. Sprejem doječe mame je odvisen od prostorskih možnosti posamezne klinike ali oddelka. O tem se lahko dogovorite z zdravnikom v sprejemni ambulanti.

Starši spremljevalci

Eden od staršev ima pravico sobivanja v bolnišnici z bolnim otrokom do njegovega dopolnjenega šestega leta starosti. V primeru, da je potrebno usposabljanje enega od staršev za poznejšo rehabilitacijo otroka na domu, se o sprejemu starša spremljevalca za ves dan in noč dogovorite z lečečim zdravnikom. Za sprejem ni potrebna napotnica.

Starši spremljevalci - samoplačniki

Po dopolnjenem šestem letu starosti obstaja možnost, da ste na oddelek sprejeti kot spremljevalec-samoplačnik. Sprejem je odvisen od prostorskih možnosti posamezne klinike ali oddelka. O tem se dogovorite z zdravnikom v sprejemni ambulanti. V tem primeru plačate stroške bivanja in prehrane v bolnišnici. Informacijo o višini in načinu plačila boste dobili ob sprejemu.