Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

Čakalne dobe, ordinacijski časi

 

Naročanje

 

Navodila in priporočila

 

Otroci in starši

 

Pomoč in podpora

 

Vaše pravice in dolžnosti

 

Svet pacientov

 

Plačevanje zdravstvenih storitev

 

Samoplačniške storitve

 

Samoplačniško testiranje COVID 19

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 

CEPLJENJE

 

Pomoč in podpora pacientom

Poleg zaposlenih, ki vam nudijo strokovno pomoč, se v UKC Ljubljana trudimo, da bi vam omogočili dostop do pomoči in podpore tudi na drugih področjih. Tako razvijamo prostovoljno delo, ohranjamo stik z društvi in podobnimi nevladnimi organizacijami ter vam omogočamo možnost za duhovno oskrbo. Te vrste podpore so podrobneje predstavljene spodaj.

Društva

Kot pomoč in podporo pri težkih in dolgotrajnih boleznih lahko v času zdravljenja ali po zdravljenju pacienti in njihovi svojci najdejo pri različnih društvih. Seznam nekaterih takšnih društev lahko najdete med nevladnimi organizacijami, ki sodelujejo z UKC Ljubljana, več informacij pa lahko dobite na bolnišničnih oddelkih.

Prostovoljci

Prostovoljci so ljudje, ki svoje delo opravljajo zastonj. Vodi jih želja pomagati sočloveku. Na voljo vam bodo s svojim časom, sočutjem, razumevanjem in drugimi sposobnostmi, če boste izrazili željo po njihovi prisotnosti in pomoči. Sami boste izbrali čas in obliko srečanja.

Prostovoljci vam bodo skušali izpolniti nekatere vaše želje, kratkočasili vas bodo in opravili drobne vsakdanje usluge: brali časopis ali knjigo, napisali pismo, vas spremljali na sprehod, se z vami pogovarjali ipd. Tako boste lažje preživeli čas do odhoda iz bolnišnice. Če se boste odločili za pomoč prostovoljcev, s tem seznanite medicinsko sestro na oddelku.

Duhovna oskrba

V UKC Ljubljana vam želimo omogočiti, da svobodno izražate vero, ne glede na to, kateri veroizpovedi pripadate. Zaradi prostorske stiske ne moremo ponuditi posebnega prostora za premišljevanje in molitev, vendar bomo upoštevali vaše želje, kolikor dopuščajo razmere na oddelku.

Na voljo sta vam bolnišnični kapeli v osrednji zgradbi UKC Ljubljana in v Bolnici dr. Petra Držaja. Kapeli se nahajata v kletnih prostorih. Kapela v UKC Ljubljana je odprta od 5.00 do 22.00, v Bolnici dr. Petra Držaja pa ves dan. Verski obredi (maše) za vernike rimokatoliške vere so v osrednji zgradbi UKC Ljubljana vsak delavnik ob 19.30, ob nedeljah ob 10.00, v Bolnici dr. Petra Držaja pa ob nedeljah ob 19. uri. Če sami ne bi mogli oditi k sveti maši, pa bi to želeli, vam bo medicinska sestra organizirala spremstvo oz. bo na vašo željo poskrbela za obisk duhovnika v bolniški sobi. Več si lahko preberete na spletnih straneh Bolniške župnije.

Verniki drugih veroizpovedi se lahko obračate na svoje duhovnike in voditelje.