Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

Čakalne dobe, ordinacijski časi

 

Naročanje

 

Navodila in priporočila

 

Otroci in starši

 

Pomoč in podpora

 

Vaše pravice in dolžnosti

 

Svet pacientov

 

Plačevanje zdravstvenih storitev

 

Samoplačniške storitve

 

Delo UKC Ljubljana v času epidemije

 

Samoplačniško testiranje COVID 19

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 

SAMOPLAČNIŠKO TESTIRANJE SARS-COV-2 (COVID-19)

V UKC Ljubljana smo v obdobju epidemije koronavirusne bolezni omogočili samoplačniško testiranje na SARS CoV-2 za dokaz COVID-19. Izvajamo ga od ponedeljka do petka med 9.00 in 14.00 uro v montažni enoti Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja, dostop z Bohoričeve ulice 13.

Cena samoplačniškega testiranja – PCR bris nosnožrelnega predela na COVID-19 je 68 €.

Na odvzem se lahko naročite na elektronski naslov covid19test@kclj.si ali po telefonu na številko 01 522 20 45 vsak delavnik med 8.00 in 10.00.

Ob naročilu prosimo, da v elektronski pošti sporočite naslednje podatke:

- ime in priimek,
- datum rojstva,
- elektronski naslov in telefonska številka za potrebni kontakt,
- opredelitev načina prevzema izvida (osebno ali šifrirano elektronsko sporočilo na vaš e-naslov). Pri prevzemu izvida prek elektronske pošte je potrebno dodati še številka mobilnega telefona.

Po prejemu podatkov v UKC Ljubljana vam bomo poslali datum in uro za odvzem brisa.

Ob naročenem terminu vas vabimo v montažno enoto Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja, vhod z Bohoričeve ulice 13, kjer bo opravljen odvzem. Bodite čim bolj točni.

Zaradi hitrejšega in varnejšega poteka obravnave, vas prosimo, da plačilo izvedete predhodno z nakazilom na račun. S seboj prinesite potrdilo o plačilu samoplačniške storitve (potrdilo o plačani položnici, kopija bančnega nakazila ipd.) Potrdilo lahko pošljete tudi na e-mail covid19test@kclj.si .V primeru, da pred prihodom ne boste opravil plačila storitve, boste lahko storitev brezgotovinsko (s plačilno kartico) poravnali ob prihodu na odvzem.

V primeru, da želite račun na podjetje mora biti plačilo opravljeno v naprej (OBVEZNO PRINESITE S SEBOJ POTRDILO O PLAČILU), torej v tem primeru plačilo pri nas s kartico ni možno.  Naknadno je plačilo možno le v primeru izdaje naročilnice.

Podatki za plačilo storitve na račun UKC Ljubljana pred prihodom na testiranje:

Namen plačila: samoplačniški bris na COVID-19 (ime in priimek osebe, pri kateri bo opravljen odvzem brisa)

Koda namena: SUPP
IBAN prejemnika: SI56- 0110 0603 0277 894
BIC banke prejemnika: BSLJSI2X
Referenca prejemnika: SI00 284-7211001
Prejemnik: UKC Ljubljana, Zaloška 2, 1000 Ljubljana

Za zavarovance ZZZS je vzpostavljen enoten sistem sporočanja:

1. S številke 051 285 886 boste prejeli SMS sporočilo, da je rezultat testiranja na voljo.

2. Na sporočilo odgovorite z zadnjima dvema znakoma številke zdravstvenega zavarovanja iz zdravstvene kartice (preverjanje ujemanja telefonske številke in ZZZS številke). Za osebe brez ZZZS kartice sistem za preverjanje ujemanje zahteva štirimestno letnico rojstva.

3. V kolikor pri testiranju ne podate mobilne številke, je vpisana napačno, na SMS ne odgovorite pravilno ali je zavrnjeno obveščanje po SMS, o rezultatih testiranja preko SMS-a ne boste obveščeni.

4. Rezultat testiranja lahko preverite tudi z uporabo digitalnega potrdila na portalu zVEM zvem.ezdrav.si pod zavihkom eDokumenti (dokument z naslovom Povzetki testiranj), po telefonu ali elektronski pošti pri svojem izbranem osebnem zdravniku

6. Tuji državljani boste o pozitivnem izvidu obveščeni po telefonu ali po e-mailu.

7. Originalni izvid boste lahko prevzeli naslednji dan med 8.30 in 14.30 uro ali pa po e-mailu, ki ga pošljemo naslednji dan med 10.00 in 11.00 uro. Če testiranje opravite v petek boste izvid lahko prevzeli v soboto OSEBNO po 8.30 uri. V soboto izvida ni mogoče prejeti po e-mailu.

Interpretacija izvida

Opravljeno testiranje odraža trenutno situacijo, ki ni nujno enoznačna.

V koliko je izvid negativen, pri vas dodatno ukrepanje ni potrebno.

V primeru pozitivnega izvida se samoizolirate in obvestite izbranega zdravnika.

Laboratorij lahko izda pozitiven izvid, kjer je potreben nadaljnji posvet z zdravnikom, ki vas bo kontaktiral in opravil interpretacijo. Ta možnost je verjetnejša, v kolikor ste preboleli covid-19 v obdobju zadnjih 4 mesecev.

Ekipa Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja

Samoplačniško testiranje protiteles proti SARS-COV-2 v krvi

Vas zanima, ali ste bili v stiku z virusom SARS-CoV-2 (testiranje prebolelosti)?

Pri večini okuženih se protitelesa v krvi pojavijo v 5 do7 dneh po pričetku bolezni, pri nekaterih pa tudi kasneje, zato priporočamo testiranje vsaj dva tedna po okužbi. Protitelesa se pojavijo predvsem pri osebah, ki so zbolele za boleznijo COVID-19, lahko pa nastanejo tudi pri osebah, ki imajo asimptomatski potek bolezni.

Vas zanima, kakšno koncentracijo protiteles imate po cepljenju?

Cepljenje ciljano spodbudi nastanek specifičnih protiteles proti virusni bodici, koncentracija teh protiteles je po cepljenju običajno nekajkrat višja kot po preboleli bolezni. Priporočamo testiranje dva do tri tedne po drugem odmerku cepiva.

V UKC Ljubljana omogočamo samoplačniško testiranje za oba namena. Cena samoplačniškega testiranja na protitelesa SARS-CoV-2, s katerim ugotovite, ali ste bili v stiku z virusom, je 30 €. Cena meritve koncentracije protiteles, ki nastanejo po cepljenju, je 40 €. Plačilo opravite ob prijavi pred odvzemom krvi s plačilno kartico ali gotovino, v ceni je poleg preiskave že vključen tudi strošek odvzema vzorca krvi.

Kako se naročim?

Na odvzem krvi  lahko pridete osebno od ponedeljka do petka med 7.00 in 15.00 uro v 1. nadstropje Poliklinike, Njegoševa ulica 2, Ljubljana.

Kako do izvida?

Izvid preiskave boste prejeli v roku sedmih dni po pošti na naslov, ki ga boste dali ob prijavi. Izvid lahko prevzamete tudi osebno po predhodnem dogovoru po telefonu na številki 01 522 24 45.

Kaj pomeni rezultat testiranja prebolelosti?

Pozitiven rezultat pomeni, da ste prišli v stik z virusom. Test je pozitiven v primeru, da ste preboleli bolezen COVID-19 ali da ste bili okuženi brez očitnih znakov bolezni.

Negativen rezultat pomeni, da v vzorcu nismo ugotovili prisotnosti protiteles proti virusu SARS-CoV-2 in je velika verjetnost, da v preteklosti niste bili v stiku z virusom. Občutljivost testa je nad 98%, obstaja možnost, da prisotnih protiteles ne zaznamo pri osebah, ki imajo zelo nizko koncentracijo protiteles.

Kaj pomeni rezultat testiranja po cepljenju?

Po cepljenju izmerimo koncentracijo protiteles proti virusni bodici, ki imajo zaščitno vlogo pred okužbo z virusom SARS-CoV-2. Pričakovani rezultat po cepljenju je pozitiven, na izvidu podamo izmerjeno koncentracijo protiteles.

Vabimo vas, da se naročite in preverite svoje zdravstveno stanje.

Ekipa Kliničnega inštituta za klinično kemijo in biokemijo