Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

Čakalne dobe, ordinacijski časi

 

Naročanje

 

Navodila in priporočila

 

Otroci in starši

 

Pomoč in podpora

 

Vaše pravice in dolžnosti

 

Svet pacientov

 

Plačevanje zdravstvenih storitev

 

Samoplačniške storitve

 

Delo UKC Ljubljana v času epidemije

 

Samoplačniško testiranje COVID 19

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 

SAMOPLAČNIŠKO TESTIRANJE SARS-COV-2 (COVID-19)

V UKC Ljubljana smo omogočili samoplačniško testiranje na virus SARS-CoV-2 za dokaz bolezni COVID-19.

  1. Bris nosnožrelnega predela na COVID-19 izvajamo vsak delavnik med 9.00 in 16.00 uro v montažni enoti Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja, dostop iz Bohoričeve ulice, Ljubljana.
     
  2. Omogočamo tudi testiranja na protitelesa SARS-CoV-2 v krvi za dokaz prisotnosti protiteles COVID-19, vsak delavnik med 7.00 in 15.00 uro v 1 nadstropju Poliklinike, Njegoševa ulica 2, Ljubljana.

Bris nosnožrelnega predela na SARS-COV-2

Cena samoplačniškega testiranja – bris nosnožrelnega predela na koronavirusno bolezen COVID-19 je 93 €.

Na odvzem se lahko naročite na elektronski naslov covid19test@kclj.si ali po telefonu na številko 01 522 20 45 vsak dan med 8.00 in 10.00.

Ob naročilu prosimo, da v elektronski pošti sporočite naslednje podatke:

- ime in priimek,
- datum rojstva,
- naslov stalnega bivališča,
- elektronski naslov in telefonska številka za potrebni kontakt,
- opredelitev načina prevzema izvida (osebno ali šifrirano elektronsko sporočilo na vaš e-naslov). Pri prevzemu izvida prek elektronske pošte je potrebno dodati še številka mobilnega telefona.

Po prejemu podatkov v UKC Ljubljana vam bomo poslali datum in uro za odvzem brisa.

Ob naročenem terminu vas vabimo v montažno enoto Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja, vhod z Bohoričeve ulice, kjer bo opravljen odvzem. Bodite čim bolj točni. Zaradi hitrejšega in varnejšega poteka obravnave, vas prosimo, da plačilo izvedete predhodno z nakazilom na račun ali s plačilno kartico ob prihodu na odvzem.

Podatki za plačilo storitve na račun UKC Ljubljana pred prihodom na testiranje:

Namen plačila: samoplačniški bris na COVID-19 (ime in priimek osebe, pri kateri bo opravljen odvzem brisa).

 

Koda namena: SUPP
IBAN prejemnika: SI56- 0110 0603 0277 894
BIC banke prejemnika: BSLJSI2X
Referenca prejemnika: SI00 284-7211001
Prejemnik: UKC Ljubljana, Zaloška 2, 1000 Ljubljana

Potrdilo o plačilu samoplačniške storitve (potrdilo o plačani položnici, kopija bančnega nakazila ipd.) prinesite s seboj. Brez potrdila o plačilu, storitve ne boste mogli opraviti.

V primeru, da pred prihodom ne boste opravili plačila storitve, boste lahko storitev brezgotovinsko (s plačilno kartico) poravnali na centralni blagajni UKC Ljubljana.

Izročanje izvida:

Izvid boste praviloma prejeli v roku 48-ih ur od odvzema vzorcev na vaš e-naslov v primeru, ko boste tako označili ob naročilu. Sicer lahko izvid osebno prevzamete naslednji dan med 12.00 in 16.00 na sprejemnem okencu montažne enote Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja.

Zaradi objektivnih razlogov žal ni mogoče v vseh primerih zagotoviti rezultatov brisa v 24 urah. Zato vam priporočamo, da pravočasno načrtujete odvzem brisov, če je potreben pred odhodom v tujino. 

V primeru, da bo izvid pozitiven, vas bo osebno kontaktiral zdravnik epidemiolog prek telefona.

Zaradi zagotavljanja varnosti osebnih podatkov, skladno z EU direktivo 2016/679 in 14. členom ZVOP-1, vam bomo rezultate testiranja posredovali po elektronski pošti v kriptirani prilogi. Geslo za dostop do priloge vam bomo poslali po SMS na številko vašega mobilnega telefona.

Pred odpiranjem elektronske pošte si prosim namestite na vaš računalnik program 7zip (https://www.7-zip.org/download.html).

Ko prejmete elektronsko pošto z izvidom testiranja, kliknete na pripeto datoteko.
Vpišete geslo, ki ste ga prejeli na vaš mobilni telefon in odprete datoteko z vašim rezultatom testiranja.

Sprejem in odpiranje šifrirane datoteke (PDF)

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo, da ostanete zdravi.

Ekipa Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja

Samoplačniško testiranje protiteles SARS-COV-2  v krvi

Vas zanima, ali ste bili v stiku z virusom SARS-CoV-2? V UKC Ljubljana omogočamo samoplačniško testiranje na protitelesa SARS-CoV-2  v krvi za dokaz prisotnosti protiteles COVID-19. Prva protitelesa se v krvi pojavijo od 5 do7 dni po okužbi. Pojavijo se predvsem pri osebah, ki so zbolele za boleznijo COVID-19, lahko pa nastanejo tudi pri osebah, ki imajo asimptomatski potek bolezni.

Cena samoplačniškega testiranja – na protitelesa SARS-CoV-2 je 30 €. Plačilo storitve v skupnem znesku 30 € opravite ob prijavi pred odvzemom krvi s plačilno kartico ali gotovino.

Kako se naročim?

Na odvzem krvi  lahko pridete osebno od ponedeljka do petka med 7.00 in 15.00 uro v 1. nadstropje Poliklinike, Njegoševa ulica 2, Ljubljana.

Kako do izvida?

Izvid preiskave boste prejeli v roku sedmih dni po pošti na naslov, ki ga boste dali ob prijavi. Izvid lahko prevzamete tudi osebno po predhodnem dogovoru po telefonu na številki 01 522 24 45.

Kaj pomeni pozitiven rezultat?

Pozitivni rezultat pomeni, da ste prišli v stik z virusom. Test je pozitiven v primeru, da ste preboleli bolezen COVID-19 ali da ste bili okuženi brez očitnih znakov bolezni. Zanesljivost testa je 98%, zato je možnost lažno pozitivnega rezultata majhna in se zgodi v primeru, da so v krvi prisotna protitelesa proti drugim sorodnim korona virusom.

Negativni rezultat pomeni, da v vzorcu nismo ugotovili prisotnosti protiteles proti virusu SARS-CoV-2 in je velika verjetnost, da v preteklosti niste bili v stiku z virusom. Občutljivost testa je nad 98%, obstaja pa možnost, da prisotnih protiteles ne zaznamo pri osebah, ki imajo zelo nizko koncentracijo protiteles.

Vabimo vas, da se naročite in preverite svoje zdravstveno stanje.

Ekipa Kliničnega inštituta za klinično kemijo in biokemijo

BV_CerfOznake_EN15224_B