Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

Glavna stavba

 

Poliklinika

 

Urgenca

 

Porodnišnica

 

Stavba Pediatrične klinike

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 

CEPLJENJE

 

Glavna stavba UKCL

Osrednja stavba UKC Ljubljana je ena najbolj obiskanih stavb naše ustanove. Ob nekaterih ambulantah se tu nahajajo bolniški oddelki večine organizacijskih enot UKC Ljubljana.

Pomembnejši podatki

Naročanje in obiski

Ker se v glavni stavbi UKCL nahajajo oddelki in ambulante različnih služb, oddelkov in klinik, tudi način naročanja in podatki za obiskovalce niso poenoteni. Svetujemo vam, da v seznamu klinik in oddelkov najdete tistega, kamor ste bili napoteni. Informacije o naročanju in obiskih najdete na podstrani oddelka ali klinike.

Klinike in oddelki, ki delujejo v stavbi

Če na seznamu ne najdete tiste enote, ki jo iščete, poskusite na strani vseh klinik in oddelkov.

Lokacija

Kako do nas?

Do glavne stavbe najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 2, 9, 11, 20 in 25 (postajališče Klinični center), v bližini sta tudi postajališča Hrvatski trg (št. 5) in Poliklinika (št. 2, 11, 20).

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

Dostop

Dostop z vozičkom

Vhod stavbe nima stopnic, prav tako je dostop v druga nadstropja stavbe omogočen z dvigali.

Prehod v stavbo Poliklinike in Urgence

Ker sta glavna stavba UKCL in stavba Poliklinike povezani, je v pritličju glavne možen prehod v 1. nadstropje Poliklinike (prispete na hodnik A). Preko pritličja je prav tako možen prehod v stavbo Urgence.

Dodatne informacije

Oddih in prehrana

V pritličju stavbe se nahajajo trafika, bife in trgovina z živili, v kleti pa lahko najdete še restavracijo Klinika Štorklja ter avtomate z napitki in prigrizki.

V avli osrednje zgradbe UKC Ljubljana so organizirane različne kulturne prireditve za paciente (likovne razstave, koncerti ipd.), ki jih organizira Kulturno-umetniško društvo Univerzitetnega kliničnega centra in Medicinske fakultete dr. Lojza Kraigherja. Informacije oz. vabila boste dobili na oddelku ali pa spremljajte našo stran z novicami.

Banka, bankomat in pošta

V glavni stavbi UKC Ljubljana se v pritličju nahaja Pošta Slovenije, prav tako v pritličju najdete enega od bankomatov. Drugi bankomat se nahaja v kleti, tam pa se prav tako nahaja tudi poslovalnica Nove Ljubljanske banke.

Toaleta

Toaletni prostori so za obiskovalce na voljo v kleti stavbe in v pritličju. Za osebe na invalidnem vozičku se toaletni prostor nahaja v pritličju ob prehodu v stavbo Poliklinike.

Brezžično omrežje (Wi-Fi)

V času vašega obiska UKC Ljubljana, vam v naši stavbi ponujamo prost dostop do spleta s pomočjo našega brezžičnega omrežja (ime brezžičnega omrežja: UKC-Public). UKC-Public je povsem brezplačno brezžično omrežje, namenjeno zagotavljanju osnovnih storitev gostujočih uporabnikov.

Prosimo vas, da upoštevate, da se lahko znotraj stavbe, nadstropja oziroma prostora jakost signala spreminja ali izgine. Pokritost/dosegljivost signala je lahko odvisna tudi od brezžičnega (Wi-Fi) odjemalca.

Drugo

V osrednji zgradbi UKC Ljubljana se nahajajo še:

  • v pritličju: informacije, cvetličarna, telefonske govorilnice,
  • v kleti I: frizerski salon, pediker,bolnišnična kapela.
VIZITKA VIZITKA
GLAVNA STAVBA
Zaloška 7
1000 Ljubljana

Stavba je odprta 24 ur na dan.

Informator
T: 01 522 33 33

glavna_stavba_ukc.jpg
Glavna stavba UKCL