Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

Glavna stavba

 

Poliklinika

 

Urgenca

 

Porodnišnica

 

Stavba Pediatrične klinike

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 

Poliklinika – UKC Ljubljana

Ena pomembnejših stavb naše ustanove je zagotovo stavba Poliklinike. Večina specialističnih ambulant naših klinik, oddelkov in drugih služb se nahaja v tej stavbi. Zato je velika verjetnost, da boste v primeru, ko pridete k nam na pregled ali poseg, vstopili prav v Polikliniko.

Koronavirus in testiranje

Na  Polikliniki  se  med  pandemijo  novega  koronavirusa  trudimo  zagotoviti  varno obravnavo tistih, ki so bolni, zato že na vstopu zdravstveni delavci pri vseh pacientih in obiskovalcih  Poliklinike  izvajajo  preverjanje  zdravstvenega  stanja  s  pomočjo vprašalnikov, da bi prepoznali možne bolnike z okužbo z novim koronavirusom, pri katerih  so  potrebni  posebni  previdnostni  ukrepi. Za vstop morate izpolnjevati PCT pogoj.

Za paciente UKC Ljubljana, ki ste naročeni na obravnavo in ne izpolnjujete PCT pogoja, lahko izvedemo testiranje s HAGT pred vhodom v Polikliniko. V primeru pozitivnega HAGT, UKC Ljubljana zagotovi tudi PCR test. Delovni čas testne točke Poliklinika je 7.00-19.00 vse delovne dni.

V  skladu  s  4.  členom  Zakona  o nalezljivih  boleznih  ima  vsakdo  pravico  do  varstva  pred  nalezljivimi  boleznimi  in bolnišničnimi okužbami ter dolžnost varovati svoje zdravje in zdravje drugih pred temi boleznimi. Vse fizične osebe morajo v skladu z Zakonom o nalezljivih boleznih omogočiti opravljanje nadzorstva in izvajanje drugih ukrepov za varstvo pred nalezljivimi boleznimi.

Vprašalnik o poizvedbi za COVID-19

 

Vprašalnik si lahko natisnete TUKAJ in ga izpolnite že pred prihodom na pregled.


Obvestilo posameznikom po 13. členu splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) glede obdelave osebnih podatkov - vprašalnik o poizvedbi za COVID-19

Pomembnejši podatki

Naročanje

Ker se na Polikliniki nahajajo specialistične ambulante različnih oddelkov in klinik, tudi način naročanja ni poenoten. Svetujemo vam, da v seznamu klinik in oddelkov najdete tistega, kamor ste bili napoteni. Informacije o naročanju najdete na podstrani enote ali klinike.

Klinike in enote, ki delujejo v stavbi

V stavbi se nahajajo predvsem specialistične ambulante in diagnostični oddelki. Enote, ki delujejo na Polikliniki, so:

Interna klinika

Kirurška klinika

Nevrološka klinika

Ortopedska klinika

Klinika za nuklearno medicino

Klinični inštitut za klinično kemijo in biokemijo

Klinični inštitut za radiologijo

Ostalo

Če na seznamu ne najdete tiste enote, ki jo iščete, poskusite na strani vseh klinik in oddelkov.

Lokacija

Kako do nas?

Do Poliklinike najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 9, 25 (postajališče Poliklinika), v bližini sta tudi postajališča Hrvatski trg (št. 5) in Klinični center (št. 2, 9, 11, 20, 25).

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V primeru, da samo pripeljete svojce/ sorodnike/ znance na specialistični pregled, je le te možno pripeljati do vhoda v Polikliniko, vendar je potrebno nemudoma zapustiti parkirišče, ker je namenjeno reševalnim vozilom.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

Dostop

Dostop z vozičkom

Vhod stavbe nima stopnic, prav tako je dostop v druga nadstropja stavbe omogočen z dvigali.

Prehod v glavno stavbo UKCL

Ker sta stavba Poliklinike in glavna stavba UKCL povezani, je v 1. nadstropju Poliklinike možen prehod v glavno stavbo UKCL po A in C hodniku.

Dodatne informacije

Izposoja invalidskih vozičkov

V pritličju Poliklinike si je možno izposoditi sedeče in ležeče invalidske vozičke za čas specialističnega pregleda.

Oddih in prehrana

V kleti stavbe se nahaja okrepčevalnica, v pritličju pa so postavljeni avtomati s pijačo, prigrizki in kavo v kleti A hodnika. V okolici stavbe lahko najdete različne trgovine, bifeje in gostilne.

Toaleta

Toaletni prostori so za obiskovalce na voljo v vsakem nadstropju, v kleti, pritličju in prvem nadstropju pa se nahajajo toaletni prostori za osebe na invalidnem vozičku.

Previjalnica

V pritličju in prvem nadstropju stavbe Poliklinike lahko ob toaletnih prostorih najdete prostor za previjanje otrok.

Brezžično omrežje (Wi-Fi)

V času vašega obiska UKC Ljubljana vam v naši stavbi ponujamo prost dostop do spleta s pomočjo našega brezžičnega omrežja (ime brezžičnega omrežja: UKC-Public). UKC-Public je povsem brezplačno brezžično omrežje, namenjeno zagotavljanju osnovnih storitev gostujočih uporabnikov.

Prosimo vas, da upoštevate, da se lahko znotraj stavbe, nadstropja oziroma prostora jakost signala spreminja ali izgine. Pokritost/dosegljivost signala je lahko odvisna tudi od brezžičnega (Wi-Fi) odjemalca.

Drugi podatki

V pritličju stavbe se v bližini vhoda nahaja bankomat NLB banke.

VIZITKA VIZITKA
POLIKLINIKA

Njegoševa 4
1000 Ljubljana

 

Stavba je odprta od 7:00 do 19:00.

Informator
T: 01 522 25 46

DSC_4513.jpg
Stavba Poliklinike na Njegoševi 4
KOORDINATORICA V ZDRAVSTVENI NEGI
Adrijana Debelak, dipl.m.s., univ.dipl.org.