Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

IZOBRAŽEVANJE IN RAZISKOVANJE

 

Izobraževalni dogodki

 

Evropski projekti

 

ARRS projekti in programi

 

Programske skupine

 

Klinične študije

 

Registri pacientov

 

Pripravništvo

 

Strokovni izpiti

 

NPK

 

Raziskovanje v zdravstveni in babiški negi

 

Publikacije

 

ORGANIZIRANOST KLINIK

 

OBVESTILA

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

POVEZAVE

 

KOMISIJA ZA STROKOVNO ETIČNA VPRAŠANJA

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

KAZALNIKI KAKOVOSTI

 

SREDIŠČE ZNANJ

 

SOCIALNOVARSTVENI ZAVODI

 
  Standardizacija diet pri disfagiji je dostopna tudi v slovenskem jeziku 6.11.2020

Logopedska služba Nevrološke klinike je v skladu z Mednarodno iniciativo za standardizacijo diet pri disfagiji (IDDSI) posodobila smernice glede ustrezne konsistence hrane.

Modificirane stopenjske diete (STOPNJA 4-7) so v kuhinji UKC Ljubljana dostopne že od januarja 2017. V sodelovanju s Službo za bolnišnično prehrano in dietoterapijo, bodo v obstoječe stopenjske diete vpeljane tudi novosti, ki sledijo najnovejšim znanstvenih raziskavam. Priporočila za konsistenčno prilagojene diete ter testne metode najdete  v priloženih dokumentih.

IDDS Definicije in priporočila (PDF)

IDDS Testne metode  (PDF)

Vabimo vas k branju in uporabi modificiranih diet za osebe z motnjami požiranja.

Nevrološka klinika
Univerzitetni klinični center Ljubljana