Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

IZOBRAŽEVANJE IN RAZISKOVANJE

 

Izobraževalni dogodki

 

Evropski projekti

 

ARRS projekti in programi

 

Programske skupine

 

Klinične študije

 

Registri pacientov

 

Pripravništvo

 

Strokovni izpiti

 

NPK

 

Raziskovanje v zdravstveni in babiški negi

 

Publikacije

 

ORGANIZIRANOST KLINIK

 

OBVESTILA

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

POVEZAVE

 

KOMISIJA ZA STROKOVNO ETIČNA VPRAŠANJA

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

KAZALNIKI KAKOVOSTI

 

SREDIŠČE ZNANJ

 

SOCIALNOVARSTVENI ZAVODI

 
  Srečanje Evropske referenčne mreže in slovenski zdravstveni sistem, 22. september 6.9.2021

Strokovno javnost vabimo na srečanje na temo evropskih referenčnih mrež in njihove vloge v slovenskem zdravstvenem sistemu, ki bo potekalo v sredo, 22. 9. 2021, v predavalnici Medicinske fakultete v Ljubljani. Alternativno bo organizirana videokonferenca, če situacija ne bi dopuščala dogodka v živo.

Evropske referenčne mreže (ERM) so virtualne mreže, ki povezujejo izvajalce zdravstvenih storitev po celi Evropi s ciljem zdravljenja kompleksnih ali redkih boleznih (RB), ki zahtevajo visoko specializirano obravnavo ter koncentracijo znanja in virov. Razdeljene so v tematska področja, tako da je vse skupaj 24 ERM. Pričakuje se, da bodo ERM v naslednjih nekaj letih okrepile svoje zmogljivosti in tako pomagale tisočem evropskih bolnikov, ki trpijo za redkimi ali kompleksnimi boleznimi.

Glavni cilji ERM so izboljšanje ozaveščenosti o redkih boleznih in njihovih kompleksnih kliničnih znakih in simptomih tako v laični kot v strokovni javnosti, izboljšanje možnosti za zgodnjo in natančno diagnozo in čim bolj učinkovito zdravljenje, če je na voljo.

Tudi v Sloveniji smo se uspešno pridružili v ERM, vendar se ob tem porajajo strokovni in organizacijski izzivi in vprašanja.

V ta namen kot slovensko vozlišče za ERM organiziramo srečanje s priloženim programom, ki ga bomo zaokrožili tudi z okroglo mizo na temo optimizacije vloge ERM za slovenski zdravstveni sistem.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Vljudno vas prosimo, da registracijo opravite do 15. 9. 2021, zaradi lažje organizacije dogodka.

Licenčne točke bodo podeljene (trenutno v postopku).

Več o referenčnih mrežah si lahko preberete na spletni strani nacionalnega vozlišča, o evropskem projektu 24 referenčnih mrež pa na spletni strani European Reference Networks ali socialnih omrežjih Twitter in Linkedin.

Klinični inštitut za genomsko medicino