Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

IZOBRAŽEVANJE IN RAZISKOVANJE

 

ORGANIZIRANOST KLINIK

 

OBVESTILA

Arhiv obvestil

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

POVEZAVE

 

KOMISIJA ZA STROKOVNO ETIČNA VPRAŠANJA

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

KAZALNIKI KAKOVOSTI

 

SREDIŠČE ZNANJ

 

SOCIALNOVARSTVENI ZAVODI

 
  Svet pacientov UKCL podprl načrte o sanaciji in obnovi 23.6.2022

Svet pacientov UKC Ljubljana je na 41. redni seji podprl načrte vodstva o energetski sanaciji bolnišnice in hkrati podprl tudi njihova prizadevanja za istočasno notranjo obnovo glavne stavbe UKCL.

Predsednica sveta pacientov Elizabeta Bobnar Najžer je ob tem povedala: »Vsakdo, ki je v zadnjem desetletju bodisi kot uporabnik ali kot svojec vstopil v UKC Ljubljana, se je lahko na lastne oči prepričal, da hiša potrebuje sanacijo. Svet pacientov podpira prizadevanja vodstva UKC Ljubljana, da se izvede tako energetska sanacija kot tudi posodobitev notranjih prostorov.«

»Predstavniki društev pacientov, ki gravitirajo v osrednjo ljubljansko regijo, so na seji opozorili tudi na zmanjšano dostopnost do sekundarne oskrbe, še posebej v času epidemije. UKC Ljubljana sprejema hudo bolne paciente iz vse Slovenije, ki so bili predhodno že obravnavani v regijskih bolnišnicah. Bolniki iz osrednje Slovenije pa te možnosti nimajo in so zato čakalne dobe zanje veliko daljše. Vse odgovorne zato pozivamo, da zagotovijo enako dostopnost do sekundarne oskrbe tudi pacientom iz osrednje Slovenije,« je še pozvala.

Po mnenju sveta ob morebitnem novem valu epidemije covid, tudi zaradi gradbenih načrtov, UKCL ne bi smel postati covid bolnišnica.

Enota za odnose z javnostmi