Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

ORGANIZIRANOST KLINIK

 

Kirurška klinika

 

KO za kirurgijo srca in ožilja

 

KO za abdominalno kirurgijo

 

KO za nevrokirurgijo

 

KO za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline

 

KO za travmatologijo

 

KO za torakalno kirurgijo

 

KO za urologijo

 

KO za maksilofacialno in oralno kirurgijo

 

KO za anesteziologijo in intenzivno terapijo operativnih strok

 

KO za kirurške okužbe

 

Operacijski kirurški blok

 

Urgentni kirurški blok

 

Klinični oddelek za kirurgijo srca in ožilja

KO za kirurgijo srca in ožilja kot vrhunska terciarna ustanova zagotavlja zdravljenje visokorizičnih bolnikov z boleznimi srca in ožilja za celotno slovensko prebivalstvo. Ob zagotavljanju dobre kvalitete zdravljenja, optimalnega števila oskrbljenih bolnikov, kontrole kvalitete in preglednosti finančnega poslovanja in mednarodno primerljivega izkoristka človeških potencialov ponujamo široko paleto možnih načinov zdravljenja, od perkutanih do kirurških, do bolj ali manj invazivnih.  Vključujemo se v mednarodne strokovne tokove, zlasti v Evropski zvezi in Združenih
državah Amerike.

Odlični že 45 let

Na KO za kirurgijo srca in ožilja izvajamo kirurško zdravljenje širokega spektra različnih bolezni srca in ožilja, tako pri odraslih, kot tudi pri otrocih. Na razpolago imamo širok nabor kirurških tehnik za revaskularizacijo srca na delujočem in mirujočem srcu, za zdravljenje okvar srčnih zaklopk ali kirurško zdravljenje konične srčne odpovedi. Nekatere operacije izvajamo tudi na minimalno invazivni način skozi majhne kirurške reze ali z uporabo endoskopske tehnike. Vstavljamo tudi srčne spodbujevalnike in implantabilne defibrilatorje  ter izvajamo vse operacije na aorti in perifernih arterijah.

Kirurško zdravljenje pridružene atrijske fiibrilacije je postalo pri srčnih operacijah povsem rutinsko, pogosto pa za zdravljenje same atrijske fibrilacije pri bolnikih, ki sicer ne potrebujejo srčne operacije  zaradi drugih bolezni, uporabljamo minimalno invazivno kirurško tehniko, v kombinaciji s katetrskim posegom, ki je bila razvita na našem oddelku.

Poleg tega smo aktivni pri raziskovalnem delu in sodelujemo pri podiplomskem izobraževanju zdravnikov. Naš oddelek služi kot učna baza za študente obeh fakultet.

Dejavnosti za katere smo edini izvajalec v Republiki Sloveniji: kirurško hibridno zdravljenje atrijske fibrilacije, transplantacija srca s podpornimi sistemi, vstavljanje umetnega srca in mehanske podpore levega prekata, otroška srčna kirurgija, vstavljanje, kirurška rekonstrukcija torako-abdominalne aorte, rekonstrukcija arkusa – Frozen Elefant trunk, transaortna in transapikalna vstavitev aortne zaklopke brez uporabe zunajtelesnega krvotoka. Sodelujemo z MF Ljubljana in Maribor, Zdravstveno fakulteto v Ljubljani, bolnico Rebro in KBC Dubrava v Zagrebu, Deutches Herzztcentum München, Nemčija, Children´ s Heart Centre, University Hospital Motol v Pragi, Češka.

Opomba

Predstavitev našega oddelka na tej strani je namenjena strokovni javnosti. Podatki, ki so namenjeni pacientom in obiskovalcem, so predstavljeni na predstavitvi klinike pri vstopni točki Pacienti in obiskovalci.

VIZITKA VIZITKA
KO ZA KIRURGIJO SRCA IN OŽILJA

Zaloška cesta 7
1000 Ljubljana

T: (01) 522 30 11

Poliklinika_2018.jpg
Stavba Poliklinike

PREDSTOJNIK
Nikola
dr. Nikola Lakič, dr.med.
T: (01) 522 30 11
Fax: (01) 522 25 83
 
STROKOVNI VODJA ZDRAVSTVENE NEGE
Andrej Kranjc, dipl.zn., mag.posl. in ekon.ved
T: (01) 522 49 41
Fax: (01) 522 25 83