Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

ORGANIZIRANOST KLINIK

 

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja

 

Zdravstvena obravnava infekcijskih bolezni pri razseljenih osebah iz Ukrajine-strokovna javnost

 

Izobraževanje COVID 19

 

Oddelek intenzivne terapije

 

Odlični že 45 let

 

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja je vrhunska zdravstvena ustanova, ki celostno pokriva področje infektologije za odrasle, intenzivne infektologije in infektologije za otroke. Služi kot pedagoška baza Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani ter ima razvejano raziskovalno dejavnost. Kliniko za infekcijske bolezni in vročinska stanja sestavljajo: dejavnost za infektologijo za odrasle (trije oddelki, dnevna in enodnevna bolnišnica, specialistične ambulante, urgentna ambulanta), dejavnost za pediatrično infektologijo (trije oddelki, dnevna in enodnevna bolnišnica, specialistične ambulante, urgentna ambulanta) in dejavnost za intenzivno infektologijo respiracijski center).

Opomba

Predstavitev našega oddelka na tej strani je namenjena strokovni javnosti. Podatki, ki so namenjeni pacientom in obiskovalcem, so predstavljeni na predstavitvi klinike pri vstopni točki Pacienti in obiskovalci.

Dejavnost za odrasle

Dejavnost obsega ambulantno in hospitalno obravnavo odraslih bolnikov z boleznimi, ki jih povzročajo mikroorganizmi. Klinika je še posebej poznana na področju HIV/aidsa, okužb pri bolnikih s hudo okvarjeno imunostjo, virusnih hepatitisov, bolezni, ki jih prenašajo klopi, okužb osrednjega živčevja, dihal, prebavil in sečil, nekaterih spolno prenosljivihi bolezni, potovalne in tropske medicine, kakor tudi po svetovanju glede protimikrobnega zdravljenja ter preprečevanja in obvladovanja bolnišničnih okužb.

Dejavnost za otroke

Dejavnost za otroke predstavlja edino dejavnost za otroško infektologijo v Sloveniji, ki se poglobljeno ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni, ki jih v otroškem obdobju povzročajo mikroorganizmi. Ambulantno in hospitalno obravnavamo predvsem otroke z okužbami dihal, prebavil, sečil in osrednjega živčevja. Svetujemo glede diagnostike in zdravljenja infekcijskih bolezni, glede cepljenja, glede protimikrobnega zdravljenja ter preprečevanja in obvladovanja bolnišničnih okužb pri otrocih in mladostnikih.

Dejavnost za intenzivno infektologijo

Respiracijski center je najstarejša enota za intenzivno terapijo v Sloveniji in edina intenzivna enota za infekcijske bolezni pri nas, v kateri se zdravijo bolniki z najtežjimi okužbami. Enota je še posebej znana po obravnavi bolnikov, ki potrebujejo umetno predihavanje in po obravnavi okužb pri bolnikih s hudo okvarjeno imunostjo.

VIZITKA VIZITKA
KLINIKA ZA INFEKCIJSKE BOLEZNI IN VROČINSKA STANJA

Japljeva 2
1000 Ljubljana

T: (01) 522 37 10 (informator)
T: (01) 522 42 10

preprecevanjebolnisnicnihokuzb.jpg
Lokacija službe na Japljevi 2

PREDSTOJNICA
izr. prof. dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. med.
T: (01) 522 37 10
 
GL. MED. SESTRA
Jolanda Munih , prof.zdr.vzg.
T: (01) 522 41 11