Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

ORGANIZIRANOST KLINIK

 

Klinika za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo

 

Odlični že 45 let

 

Klinika za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo

Klinika za otorinloaringologijo in cervikofacialno kirurgijo opravlja vse diagnostične postopke, terapijo, rehabilitacijo bolezni ušes, nosu in obnosnih votlin ter grla s širšim področjem glave in vratu. Posebej je organizirana avdiovestibulološka dejavnost in foniatrično logopedska dejavnost. Je ena večjih ORL klinik v Evropi.

Otorinolaringološka klinika razvija nove metode na svojem področju in opravlja pedagoško delo v sklopu Katedre za otorinolaringologijo Medicinske fakultete, Zdravstvene fakultete in Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.

V zadnjih letih uspešno izvaja zahtevne operativne posege v sodelovanju z nevrokirurgi, saj skupaj razvija otonevrokirurgijo.

Na pobudo ORL klinike je zaživelo interdisciplinarno izvajanje presejalnega testiranja sluha ob rojstvu. Vsi novorojenčki so pregledani že v porodnišnicah in že takoj po rojstvu so ugotovljene morebitne okvare sluha. Taka diagnostika omogoča zgodnjo habilitacijo in če je potrebno tudi implantacijo polžkovega vsadka (na kliniki se že 14 let uspešno izvaja program implantacije polžkovega vsadka, s čimer je dosežena boljša habilitacija/rehabilitacija gluhih in naglušnih otrok).

V okviru subspecialistične dejavnosti delujeta dva centra: Avdiovestibulološki center in Center za motnje glasu, govora in požiranja.

Opomba

Predstavitev našega oddelka na tej strani je namenjena strokovni javnosti. Podatki, ki so namenjeni pacientom in obiskovalcem, so predstavljeni na predstavitvi klinike pri vstopni točki Pacienti in obiskovalci.

VIZITKA VIZITKA
KLINIKA ZA OTORINOLARINGOLOGIJO IN CERVIKOFACIALNO KIRURGIJO

Zaloška cesta 2
1000 Ljubljana

T: (01) 522 36 87 (Informator)

ORL.JPG
Klinika ORL in CFK

PREDSTOJNIK
doc.dr. Robert Šifrer, dr.med.
T: (01) 522 41 83
F: (01) 522 39 15
 
STROKOVNI VODJA ZDRAVSTVENE NEGE
Jožica Mohorčič, dipl.m.s.
T: (01) 522 41 83