Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

ORGANIZIRANOST KLINIK

 

Pediatrična klinika

 

Služba za radiologijo

• Odlični že 45 let

 

Služba za radiologijo

V Službi za radiologijo in nekardialno ultrazvočno diagnostiko opravljamo različne rentgenske in ultrazvočne diagnostične preiskave.

Na področju rentgenskih preiskav izvajamo klasično rentgensko slikanje prsnih organov, trebuha, skeleta ter rentgenske kontrastne preiskave prebavne cevi in sečil. Preiskave so prilagojene glede na starost otroka in problem, ki ga rešujemo. Pri tem skrbimo, da maksimalno zaščitimo otroka in njegovega morebitnega spremljevalca pred ionizirajočim sevanjem z ustrezno zaščitno opremo. Uporabljamo najnovejša spoznanja na področju tehnike slikanja, ki nam omogočajo dobre rentenske posnetke ob majhni dozi sevanja.

Opravljamo tudi ultrazvočne preiskave trebuha, skeleta, mehkih tkiv, glave, merimo pretoke v različnih organih in žilah ter opravljamo UZ vodene punkcije patoloških sprememb ter biopsije jeter in ledvic. Ultrazvočne preiskave so, po sedaj dostopnih podatkih, povsem varne za otroke. Pri preiskavah sodelujejo zdravniki - specialisti radiologije, radiološki inženirji in medicinska sestra.

Aktivno sodelujemo na strokovnih konzilijih, pri oblikovanju smernic in kliničnih poti ter pri različnih znanstveno-raziskovalnih projektih s področja pediatrije. Organiziramo izobraževanja s področja slikovnih diagnostičnih metod in uvajamo nove metode v rutinsko delo.

Opomba

Predstavitev našega oddelka na tej strani je namenjena strokovni javnosti. Podatki, ki so namenjeni pacientom in obiskovalcem, so predstavljeni na predstavitvi klinike pri vstopni točki Pacienti in obiskovalci.

VIZITKA VIZITKA
SLUŽBA ZA RADIOLOGIJO
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana
pediatrija.jpg
Pediatrična klinika na Bohoričevi 20

VODJA SLUŽBE ZA RADIOLOGIJO

Martin Thaler, dr. med.
 
VODJA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV

Polona Muhar, dipl. inž. rad.
T: (01) 522 93 78