Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

IZOBRAŽEVANJE IN RAZISKOVANJE

 

ORGANIZIRANOST KLINIK

 

OBVESTILA

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

POVEZAVE

 

KOMISIJA ZA STROKOVNO ETIČNA VPRAŠANJA

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

KAZALNIKI KAKOVOSTI

 

SREDIŠČE ZNANJ

 

SOCIALNOVARSTVENI ZAVODI

 

Oskrba brez prisotnosti COVID-19

 

Oskrba pri izbruhu COVID-19

 

Obravnava bolnika s COVID-19

 

Izobraževalne vsebine

 

Navodila za izvajalce

 

Paliativna oskrba

 

Izobraževanje osebja v socialno varstvenih zavodih

Direktor socialno varstvenega zavoda v sodelovanju z domskim zdravnikom in DMS, takoj izvedejo za vse zaposlene za posameznike ali manjše skupine izobraževanje po sledečem planu:

  1. Pregled najnovejših podatkov in smernic, pomembnih za delovanje zdravstvenih delavcev v epidemiji COVID-19 (J. Tomažič/A.Ihan)
  2. Vsi zaposleni naj preberejo članek o COVID-19 v Delu (J. Tomažič/M. Logar)
  3. Vsi naj se seznanijo s pričujočim planom »COVID-19 v DSO-jih Ljubljanske regije« na spletni strani www.kclj.si/socialnizavodi
  4. Na kanalu You Tube UKC Ljubljana smo oblikovali poseben zavihek, kjer je na ogled celotna paleta video posnetkov. >>>
  5. Dr. Mateja Lopuh bo posnela video s področja paliative v katerem bo razložila »Algoritem ukrepov za oceno stabilnosti napredovale, neozdravljive kronične bolezni«, ki sta ga oblikovala z dr. Gregorjem Veninškom.
  6. Pri izobraževanju vseh zaposlenih se vključi tudi Zbornica-ZVEZA, ki lahko pomaga pri vzpostavitvi higienskega režima, rokovanja z materiali, delo s prostovoljci itd. Informacije: podpora@zbornica-zveza.si ali na brezplačni telefon T: 080 71 10.
  7. »Obravnava bolnika s COVD-19 v DSO COVID-coni«
  8. Strokovni članek in spletno predavanje Covid-19: kaj je dobro, da ve vsak zdravnik, prof. dr. Janez Tomažič, dr. med., Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja, UKC Ljubljana in Medicinska fakulteta, Univerza v Ljubljani.

Pravilna namestitev osebne varovalne opreme

Vir:  You Tube


Vir: You Tube

Koga ste pripeljali na obisk?


Samoizolacija

Osebna varovalna oprema

  1. V vseh socialnovarstvenih zavodih, tudi tistih, ki se še ne soočajo z epidemiološko situacijo, povezano s COVID-19, je potrebna uporaba kirurških mask, pri izvedbi vseh aktivnosti, ki se izvajajo neposredno za uporabnike (umivanje, oblačenje, hranjenje, delitev zdravil, itd).
  2. Za delo pri uporabnikih s sumom oziroma uporabniki, pozitivnimi na COVID-19, se uporablja osebna varovalna oprema skladno s scenarijem 2 dokumenta Priporočila za preprečevanje prenosa okužbe z virusom SARS-CoV-2 za izvajalce socialnovarstvenih ustanov.
BV_CerfOznake_EN15224_B