Linkedln Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

O NAS

 

DONACIJE

 

POSLOVANJE UKCL

 

JAVNE OBJAVE IN NAROČILA

 

MEDIJI IN JAVNOST

 

OBVESTILA

 

ZAPOSLITEV

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

NAŠI USPEHI IN DOSEŽKI

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

REKLAMACIJE RAČUNOV

 

POVEZAVE

 

HELIPORT

 

ZEMLJEVID STAVB

 

Drage podjetnice in podjetniki

V času spopadanja z epidemijo SARS-CoV-2 (COVID-2019) ste z nami navezali stike mnogi, ki nas želite podpreti pri delu z obolelimi. Zdravstveni delavci in sodelavci, še več, nihče zaposlen v UKC Ljubljana, ne bo izneveril vašega zaupanja, saj sta zdravljenje in skrb za obolele naše poslanstvo. 

Zahvaljujemo se vsem, ki želite solidarno doprinesti k našim človeškim in materialnim zmogljivostim.

Odprti smo za vaše ideje. Povežite se z nami in pišite sodelavki Poloni Križnar, E: polona.kriznar@kclj.si

Podatki za nakazilo:
UNIVERZITETNI KLINIČNI CENTER LJUBLJANA, Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana,
Matična številka: 5057272000
ID št. Za DDV: SI52111776
Transakcijski račun: 01100-6030277894
Namen: Donacija za COVID19 

Osnutek donacijske pogodbe za finančna sredstva
Osnutek donacijske pogodbe za blago

                                                                                           Janez Poklukar, dr. med.
Generalni direktor UKC Ljubljana

Prevzem donacije prenosnih ventilatorjev od Holdinga Slovenskih elektrarn

V UKC Ljubljana smo 25. marca razpolagali s 138 ventilatorji. Janez Poklukar, generalni direktor UKC Ljubljana je povedal: ”Danes se za potrebe zdravljenja COVID 19 uporablja 10 ventilatorjev. Pripravljenih imamo že dodatnih 26, 12 pa jih še pripravljamo. Za zdravljenje pacientov s COVID 19 bo tako na voljo 48 ventilatorjev."

Holding Slovenskih elektraren je doniral še dva prenosna ventilatorja in v UKC Ljubljana smo hvaležni za vsako donacijo, ki jo dobimo, še posebej glede na situacijo, v kateri smo se znašli. Posebej pomembne so za nas donacije medicinske opreme in posebne varovalne opreme, ki jo lahko uporabimo pri vsakodnevnem delu oziroma jo bomo uporabili ob najhujših scenarijih zdravljenja pacientov z virusom COVID 19.

Generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar, dr. med.: Še enkrat pozivam vse državljanke in državljane, da se držijo izdanih navodil, kajti samo to nas pelje do končnega cilja, to pa je obvladovanje števila bolnih v okviru zdravstvenih resursov, ki jih imamo, saj si ne želimo scenarijev iz okolice.

Sinergise doniral pet monitorjev

EUC3r1QXQAIe4kp.jpeg

Laboratorij za geografske informacijske sisteme Sinergise je zagotovil pet monitorjev, ki so ključni za nadzor in oskrbo kritično bolnih pacientov. Dva smo v marcu že prevzeli na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, 3. bodo dobavljeni v kratkem. Tovrstne donacije so odlična tehnična in moralna spodbuda tako za zaposlene kot paciente.

Hvala.

Mercator

Podjetje Mercator je dostavilo malico, kavo in se s pozornostjo spomnilo na vze zaposlene na najbolj obremenjenih oddelkih. 

mercator.jpg

Telekom Slovenije

Glede na hitro širjenje epidemije koronavirusa SARS-CoV-2 in rast števila obolelih bodo v Telekomu Slovenije UKC Ljubljana in UKC Maribor za nakup zdravstvene opreme, ki je potrebna za zdravljenje bolnikov, skupno donirali 40.000 evrov. Telekom Slovenije bo vsaki od zdravstvenih ustanov doniral po 20.000 evrov, tudi na ta način pa želi nacionalni operater prispevati svoj delež k zaustavitvi širjenja koronavirusa in zdravljenju obolelih.

Glede na izkušnje zdravstvenih delavcev so za zdravljenje bolnikov, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje, ključni ventilatorji, ki zaščitijo dihalne organe bolnikov in jih oskrbujejo s čistim zrakom. Ob tem pa zdravstvene ustanove za zdravljenje oz. zaustavitev širjenja koronavirusa potrebujejo še zaščitne maske, respiratorje, termometre, monitorje za nadzor življenjskih funkcij, pa tudi nepremočljive plašče, očala, rokavice, razkužila in ostalo opremo.

tkm.jpeg


Pismo iz NLB

Zdravniki in bolnišnice se te dni požrtvovalno soočajo z velikimi obremenitvami, ki jih prinaša naglo širjenje koronavirusa. Zato smo v pomoč za njihova velika dejanja donirali 50.000 evrov UKC Ljubljana in UKC Maribor.

Pred nami je stresno obdobje, a s skupnimi močmi ga bomo prebrodili.  Pomembno je, da smo v teh trenutkih kolegialni, solidarni in predvsem ljudje. Ne pozabite, da lahko pri preprečevanju širjenja bolezni največ naredimo posamezniki z upoštevanjem priporočil NIJZ in zmanjševanjem družbenih stikov.


Labena

Podjetje Labena je skupaj s podjetjem Mindray danes Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana donirala napravo za hematološke analize Mindray, s katero bodo lahko zdravstveni delavci v eni minuti ugotovili, ali gre za virusno ali bakterijsko vnetje. 

labena.JPG

Ljubljanski grad/Mestna občina Ljubljana

Najmanj kar lahko naredimo je, da pomagamo po svojih najboljših močeh. Trenutno prazen in razkužen Hostel Celica smo dali v uporabo zaposlenim
UKC Ljubljana, , ki imajo zaradi izrednih razmer otežen prihod v službo. Upamo, da jim bo ta skromna gesta vsaj malo olajšala delo.

Hostel-Celica_naslovna-slika.jpg

Mladinska knjiga

"V mini knjižnice klinik smo peljali zajeten kupček knjig. Naša želja: Naj vsaj malo pomaga. Je tudi naš poskus zahvale zdravstvenim delavcem, ki v težkih razmerah skrbijo za vse, ki so pomoči potrebni, in nimajo luksuza družbenega odmika."

mladinska_knjiga.jpeg

Outfit7

Podjetje Outfit7 je doniralo UKC Ljubljana 50 tisoč evrov in začelo z globalno kampanjo ozaveščanja, ki bo z govorečim Tomom in prijatelji dosegla več milijonov oseb dnevno po svetu. 

POVEZAVA NA KAMPANJO

Tom-1.jpg

Pivovarna Laško Union

Pivovarna Laško Union bo dobavljala zaloge sokov, drugih brezalkoholnih pijač in vode. Prva dobava je bila 20. marca. 

IMG_20200320_131225.jpg

Zaščitna oprema

Osebno varovalno opremo je UKC Ljubljana prejel od naslednjih podjetij: Gorenje, Elan, Cinkarna, Celje, Kemis, Danfoss Trata, Hella Saturnus, Revoz, Sava, Total Novo Mesto, Obi, Intersport in Bauhaus.

Organizatorji teka Hop na grad

Z veseljem sporočamo odlično novico, da smo s sodelovanjem organizatorjev teka Hop na Grad, SBC – Kluba slovenskih podjetnikov in družbeno angažiranih posameznikov in podjetij zbrali denar za nakup naprave ECMO, ki jo nujno potrebujejo na intenzivni enoti Pediatrične klinike. S to napravo bomo lahko pomagali tako kritično bolnim otrokom, kot tudi odraslim — tudi takim, ki se bodo v kritičnem stanju znašli zaradi bolezni COVID-19 povzročene s koronavirusom.

ecmo2.JPG

Napravo smo danes podarili intenzivni enoti Pediatrične klinike, prevzeli so jo doc. dr. Marko Pokorn, DMS Nedisa Bosankić, glavna medicinska sestra v ECMO timu, in prim. Ivan Vidmar (vodja EIT in ECMO tima).

Za napravo so darovali:
• Založba Rokus Klett, Rok Kvaternik
• Boris Lavrič
• INEA
• INPRO
• Smart Com
• Povše metal
• Carglass
• Nevron
• Petre Šotori
• Pikas
• Rotary Club Novo Mesto
• Star Prevajalske storitve

Freja d. o. o. (spletna trgovina ZATE.SI)

Podjetje je UKC Ljubljana doniralo:

  • 3000 kos troslojnih kirurških obraznih mask
  • 6000 kos Nitrilnih rokavic ABENA velikost S
  • 1500 kos Nitrilnih rokavic ABENA Velikost M 
BV_CerfOznake_EN15224_B