Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

O NAS

 

Vizija poslanstvo cilji

 

Zgodovinski mejniki

 

Osebna izkaznica UKCL

 

Vodstvo in uprava UKCL

 

Informacije javnega značaja

 

Svet zavoda UKCL

 

Statut UKCL

 

O spletni strani

 

Časopis UKCL

 

KUD

 

Aktivnosti

 

Članstvo

 

Razstavišče

 

Politika zasebnosti

 

DONACIJE

 

POSLOVANJE UKCL

 

JAVNE OBJAVE IN NAROČILA

 

MEDIJI IN JAVNOST

 

OBVESTILA

 

ZAPOSLITEV

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

NAŠI USPEHI IN DOSEŽKI

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

REKLAMACIJE RAČUNOV

 

POVEZAVE

 

HELIPORT

 

ZEMLJEVID STAVB

 

Kulturno umetniško društvo

Kulturno-umetniško društvo Kliničnega centra in Medicinske fakultete dr.Lojz Kraihgher

Kolegi zdravniki Kliničnega centra in Medicinske fakultete so leta 1979 poleg svoje predanosti bolnikom oz. študiju ter znanstvenemu raziskovanju s področja medicine, iz svoje ustvarjalne energije, ki je že dolgo prej prekipevala v njih, pričeli gojiti čudoviti biser, Kulturno-umetniško društvo, ki so ga poimenovali po svojem vzorniku, zdravniku, pisatelju in dramatiku dr. Lojzu Kraigherju. Kmalu so se jim  pridružili tudi prijatelji akademiki s področja umetnosti, ki članom KUD-a nudijo strokovno oporo in mentorstvo, da lahko strokovno razvijajo tudi svoje ustvarjalne talente, se duhovno bogatijo, notranje sproščajo in obnavljajo pa tudi družabno preživljajo prosti čas, kar je nujno pri premagovanju stresa in psihofizičnih naporov, ki nas spremljajo pri našem delu. KUD-ovo poslanstvo je seveda tudi prenašanje duhovnega bogastva in notranje harmonije v delovno okolje, med sodelavce in na bolnike. Trudimo se preko različnih zvrsti umetnosti, vnesti optimistične barve na stene bolnišničnih prostorov, jih napolniti s prijetno glasbo, vnesti toplino domačnosti in s tem pripomoči k uspešnejšemu zdravljenju in boljšemu počutju naših bolnikov. Tako člani KUD-a s svojo volontersko in edinstveno dejavnostjo, ki humanizira medicino, ne prispevamo le k boljšemu počutju bolnikov, ampak krepimo in dvigamo odnose med ljudmi na višjo raven.

Spoštovane kolegice in kolegi, sodelavke in sodelavci študentke in študenti medicine!

KUD medsebojno bogati ter prijateljsko druži člane različnih sekcij oz. skupin umetnosti od upodabljajoče in glasbene do literarne. Želimo si, da se nam pridružite v eni izmed sekcij vsi, ki čutite v sebi željo po umetniškem ustvarjanju. Za podrobnejše informacije in prijave smo vam na voljo na: drustvo.ukcmf@kclj.si.

Prijazno vabljeni!

E pristopna izjava

Pristopna izjava (DOC)

 


 

SLIKARSKA ŠOLA

Likovna skupina Leon Koporc KUD UKCL in MF dr. Lojz Kraigher organizira slikarsko šolo pod vodstvom akademskega slikarja Janeza Kovačiča. Udeležijo se je lahko tudi popolni začetniki. Zadostuje le želja po likovnem ustvarjanju. Za zaposlene v UKC Ljubljana in študente medicine je brezplačna (možni prostovoljni prispevki). Za začetnike bo na voljo tudi osnoven slikarski material (papir, svinčnik). Šola se začne 10.2.2022, potekala bo ob četrtkih od 16.30 do 19.30 ure, po priloženem programu, v prostorih podjetja Petra marketing na Koprski 88 v Ljubljani. Parkirati je mogoče na dvorišču podjetja, v bližini je tudi postajališče mestnega avtobusa.

Prijave in morebitna dodatna vprašanja pošljite na: ls.leonkoporc@gmail.com Število mest je omejeno, pohitite s prijavo. Če še niste član KUD-a, se lahko včlanite na naslednji povezavi: Pristopna izjava.

Program slikarske šole februar - junij 2022

Vabljeni!

Slikarska_sola_21_22-vabilo.jpg